Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Στάθης Σαμαντάς: Fall- Winter 2012





Ο Στάθης Σαμαντάς σχεδιάζει παπούτσια.
Γεννημένος το 1978 στην Αθήνα, σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στον ΑΚΤΟ. Μέσα στα τέσσερα δημιουργικά χρόνια της σχολής φάνηκε στο σχέδιο του ή διαφορετικά “στο μολύβι του” όπως λένε, αυτό που πάντα είχε μέσα του και το οποίο έψαχνε το κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει.
Το πάθος του για το σχεδιασμό παπουτσιών.
Τελειώνοντας τις σπουδές ξεκίνησε να σχεδιάζει τα πρώτα του ζευγάρια για ειδικές παραγγελίες σε πελάτισες μέχρι που δήλωσε συμμετοχή στη 12η Biennale Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου. Επιλέχτηκε από όλους τους διαγωνιζόμενους και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο τομέα της μόδας στη Ιταλία.
Παράλληλα έκανε συνεργασίες με Έλληνες σχεδιαστές μόδας όπως τον Στέλιο Κουδουνάρη αναλαμβάνοντας να σχεδιάσει τα παπούτσια των συλλογών του. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τους γνωστούς σχεδιαστές DEUX HOMMES αναλαμβάνοντας να σχεδιάσει τα παπούτσια για τη καλοκαιρινή τους συλλογή τα οποία παρουσιάστηκαν στο MADWALK 2012.
Το ιδιαίτερο στυλ του σχεδιαστή είναι αυτό που άρχισε να κάνει αναγνωρίσιμη τη δουλειά του η οποία έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του τύπου. Η συλλογή του χαρακτηρίζεται απο ενημερωμένα, σύγχρονα αλλά και καλλίγραμμα σχέδια ειδομένα μέσα απο μια ρετρό ματιά. Υψηλή αισθητική και άριστα υλικά κατασκευής έχουν ως αποτέλεσμα ένα σχεδιαστικό, μοντέρνο και εκλεπτησμένο προϊόν.

Δείτε τη φετινή του κολέξιον:














info@stathissamantas.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: